Brancheorganisatie Akkerbouw logo

Kennisakker.nl

Publicatie datum: 31-05-2012

Ziekteontwikkeling in zomergranen

Door de hoge temperaturen van de laatste dagen worden in de zomergerst bladvlekken en netvlekken zichtbaar. Hebt u samen met de onkruidbestrijding nog niets tegen ziekte gespoten, controleer dan uw percelen op bladvlekken en/of netvlekken. Treft u blad- of netvlekken aan, voer dan een bespuiting uit met 0,6 ltr Aviator of 0,6 ltr Skyway of 0,75 ltr Fandango of 0.75 Venture.

Door de hoge temperaturen van de laatste dagen worden in de zomergerst bladvlekken en netvlekken zichtbaar. Hebt u samen met de onkruidbestrijding nog niets tegen ziekte gespoten, controleer dan uw percelen op bladvlekken en/of netvlekken. Treft u blad- of netvlekken aan, voer dan een bespuiting uit met 0,6 ltr Aviator of 0,6 ltr Skyway of 0,75 ltr Fandango of 0.75 Venture. Het vlagblad is nog niet aanwezig, dus voor een (volledige) laatste bespuiting is het nog te vroeg.
Ook in zomertarwe wordt hier en daar de eerste meeldauw waargenomen. Als dit het meest gezaaide goed resistente ras Tybalt betreft, is een bespuiting nu nog niet nodig. Hou de ontwikkeling wel goed in de gaten.