Brancheorganisatie Akkerbouw logo

Kennisakker.nl

Publicatie datum: 02-10-2013

Masterclass Bodembiodiversiteit

In het MMM/PBEE project ‘Kennisontsluiting Bodembiodiversiteit’ wordt materiaal ontwikkeld waarmee intermediairs het onderwerp bodembiodiversiteit voor groepen agrarische ondernemers concreet kunnen bespreken. Veel akkerbouwers zijn zich bewust van het belang van bodem- biodiversiteit, maar weten nauwelijks hoe ze daar concreet in kunnen sturen.

Voor bedrijfsbegeleiders, adviseurs en agrarische docenten is dit materiaal uitgewerkt in praktisch informatiemateriaal (factsheets, herkenningskaarten) met bijbehorende PowerPoint presentaties. De focus is op activering en handelingsperspectieven (‘eerst meten, dan doen’).

In de Masterclass zullen deelnemers actief kennismaken met dit materiaal (in conceptvorm), en door praktische opdrachten de bruikbaarheid van het materiaal uittesten en ervaren. U ontvangt een informatiemap met het ontwikkelde materiaal en krijgt uitleg, tips en trucs voor het gebruik. Met uw opmerkingen wordt het materiaal aangepast, waarna het digitaal beschikbaar komt.

Deelname is gratis, maar indien u na aanmelding alsnog afzegt of niet komt opdagen, worden achteraf deelnemerskosten á € 45 in rekening gebracht.

Klik hier voor de uitnodiging op 4 november op locatie PPO-Westmaas.

Klik hier voor de uitnodiging op 5 november op locatie PPO-Vredepeel.