Secondary menu

Kennisakker - thema/gewas: Rassenkeuze

Rassenbulletin Cichorei 2017

De nieuwste resultaten van het rassenonderzoek cichorei zijn bekend. In het Rassenbulletin Cichorei 2017 staan de rassen die worden aanbevolen en de rassen die nog in onderzoek zijn. Er zijn geen nieuwe rassen genomen in de rassenlijst. De onderzoekresultaten van 2016 hebben er wel toe geleid dat de waardering van rassen is aangepast, m.n. bij de schieterresistentie en bij de financiële opbrengst.

Klik voor meer informatie op Rassenbulletin Cichorei 2017

Rassenbulletin Wintertarwe

De nieuwste gegevens over de wintertarwerassen zijn beschikbaar en staan in het Rassenbulletin Wintertarwe 2016 . Er zijn door Commissie Samenstelling Aanbevelende Rassenlijst drie nieuwe rassen toegelaten: Diantha, Graham en Stereo.

Rassenbulletin Cichorei

De nieuwste resultaten van het rassenonderzoek cichorei zijn bekend. In het Rassenbulletin Cichorei 2016 staan de rassen die worden aanbevolen en de rassen die nog in onderzoek zijn. De rassen Larigot, Goldine en Benulite zijn als nieuwe rassen opgenomen in de rassenlijst.

Rassenkeuze Wintertarwe

De nieuwste gegevens over de wintertarwerassen zijn beschikbaar en staan in het Rassenbulletin Wintertarwe 2015. Er zijn door Commissie Samenstelling Aanbevelende Rassenlijst drie nieuwe rassen toegelaten: Benchmark, Johnny en RGT Reform.

Rassenbulletin wintertarwe

In het rassenbulletin wintertarwe vindt u de meest actuele informatie over eigenschappen en opbrengsten van wintertarwerassen.

Rassenbulletin Cichorei

De nieuwste resultaten van het rassenonderzoek cichorei zijn bekend. In het Rassenbulletin Cichorei 2015 staan de rassen die worden aanbevolen en de rassen die nog in onderzoek zijn. Het ras Maestoso is als nieuw ras opgenomen in de rassenlijst. Het ras heeft een hoge wortelopbrengst en een bovengemiddeld inulinegehalte.

Rassenbulletin groenbemesters

In het rassenbulletin groenbemesters vindt u de meest actuele informatie over eigenschappen en opbrengsten van bladrammenas en gele mosterd, toegepast als stoppelgewas.

Rassenbulletin bladrammenas (voorjaarszaai)

In het rassenbulletin bladrammenas vindt u de meest actuele informatie over eigenschappen en opbrengsten van bladrammenas bij voorjaarszaai.

Rassenbulletin Cichorei 2014

De nieuwste resultaten van het rassenonderzoek cichorei zijn bekend. In het Rassenbulletin Cichorei 2014 staan de rassen die worden aanbevolen en de rassen die nog in onderzoek zijn. Er zijn twee nieuwe rassen opgenomen in de rassenlijst: Selenite en Saponite. Selenite heeft een hoge wortelopbrengst en een gemiddeld inulinegehalte.

Rassenbulletin zomergerst

In het rassenbulletin zomergerst vindt u de meest actuele informatie over eigenschappen en opbrengsten van zomergerstrassen.

Rassenbulletin zomertarwe

In het rassenbulletin zomertarwe vindt u de meest actuele informatie over eigenschappen en opbrengsten van zomertarwerassen.

Rassenkeuze Wintertarwe

De Commissie Samenstelling Aanbevelende Rassenlijst heeft de nieuwste gegevens over de wintertarwerassen vrijgegeven. De gegevens staan in het Rassenbulletin Wintertarwe 2013. Er zijn dit jaar geen nieuwe rassen toegelaten. In het Rassenbulletin staan de gegevens van alle aanbevolen rassen.

Rassenbulletin vezelvlas 2013

Op basis van het rassenonderzoek vezelvlas zijn er twee nieuwe rassen toegelaten op de Nationale Rassenlijst: Avian en Nathalie. Avian is een ras van Wiersum Plantbreeding B.V; Nathalie van Van de Bilt Zaden & Vlas B.V. Avian geeft een hoge vezelopbrengst en is goed stevig. Het ras heeft een hoog vezelgehalte. Nathalie geeft een goede vezelopbrengst en is ook voldoende stevig.

Rassenbulletin vezelvlas

In het rassenbulletin vezelvlas vindt u de meest actuele informatie over eigenschappen en opbrengsten van vezelvlasrassen.

Pages

Subscribe to Kennisakker - thema/gewas: Rassenkeuze