Secondary menu

Nieuwe versie Optiras

19/08/2008 - R.J.F. van Haren - PA

De nieuwe, derde versie van Optiras is beschikbaar voor gebruik. Nieuw in deze versie zijn de onderdelen pootgoedkosten en bemesting. Daarnaast zijn de bestaande onderdelen, rassenkeuze, AM-beheersing en bewaarverliezen, geactualiseerd en verbeterd.

OptiRas is een adviesprogramma voor de zetmeelaardappelteelt. Onderdelen van Optiras hebben betrekking op: rassenkeuze, pootgoedkosten, bemesting, beheersing van AM en bewaarverliezen.  Klik op het logo om Optiras te starten:

Comments

Submitted by Gast (not verified) on
Top Rob, blijf hieraan doorwerken je liefde voor AVEBE blijft groot zie ik

Submitted by Wouter (not verified) on
Ziet er goed uit, Rob! Werkt intuïtief, goede ondersteunende info bij ieder invulveld (i) en overzichtelijke presentatie. Zo zouden meer (web)applicaties moeten werken (en dan ook plaatsspecifiek). Deze applicatie is de naam OptiRAS inmiddels ontgroeid ;-)

Submitted by Teler (not verified) on
Leuke modules, nuttig ook. De vertaling blieft nog behoorlijk wat aandacht. Het nut van perceelsregistratie ontgaat me ook nog ietwat. percelen kan ik nergens terughalen in modules. Verder is de leukste module, die van pootgoed, voor mij niet heel begrijpelijk wanneer het nu over het pootgoed gaat over over het eindgewas voor de fabriek. Komt daar nog meer uitleg bij? Zeer gewenst. Helpfunctie in het engels niet ideaal. Conclusies komen niet immer overeen met ingevoerde. Graag de module helemaal afmaken, want het is wel een heel goede hulp bij de teelt.